Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Artikelen | Uitgave 5/2010

Neuropraxis 5/2010

Virtuelerealiteittherapie

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 5/2010
Auteurs:
Bodo Bombosch, Levi van Dam
Belangrijke opmerkingen
Drs. B. Bombosch, orthopedagoog; drs. L.van Dam, orthopedagoog, behandelcoördinator en onderzoeker jeugd en gezin, Zandbergen Jeugd- & Opvoedhulp. Frederik Blankenheymstraat 2-4, 3817 AG Amersfoort.

Samenvatting

Het virtuele uitstapje van Delleman (Neuropraxis, 1, 2010) geeft een gedegen beeld van de psychiatrische praktijk in de toekomst. Een van de door hem genoemde is echter al in een vergevorderd stadium: de virtuele-realiteittherapie. Dit artikel biedt een grondige analyse van deze nieuwe therapievorm waarbij wij het beeld van Delleman aanscherpen, nuanceren en voorzien van een aantal kritische kanttekeningen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Neuropraxis 5/2010 Naar de uitgave