Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Artikelen | Uitgave 5/2010

Neuropraxis 5/2010

Neuropsychologisch onderzoek en het alledaags functioneren

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 5/2010
Auteur:
Sharon Bouwens
Belangrijke opmerkingen
dr. S.F.M. Bouwens, psychologe in opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog binnen de afdeling Medische Psychologie van het Laurentius Ziekenhuis te Roermond.

Samenvatting

Neuropsychologen wordt in toenemende mate gevraagd om uitspraken te doen over het dagelijks functioneren van mensen met een hersenaandoening, zoals een niet-aangeboren hersenletsel of dementie. In veel gevallen wordt dan gebruikgemaakt van neuropsychologische tests om deze uitspraken te onderbouwen. Het is echter onvoldoende onderzocht in hoeverre neuropsychologen betrouwbare en valide uitspraken kunnen doen over het alledaags functioneren op basis van met name de neuropsychologische testgegevens. Dit artikel geeft een overzicht van een aantal studies dat gedaan is om de relatie tussen neuropsychologische tests en het dagelijks leven te onderzoeken. Afgesloten wordt met klinische implicaties en aanbevelingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Neuropraxis 5/2010 Naar de uitgave

Signalement

Signalement