Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Artikelen | Uitgave 5/2010

Neuropraxis 5/2010

Woorden vooraf

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 5/2010
Auteurs:
Vincent Koppelmans, Bert van Dien

Samenvatting

Herinneringen hangen niet als los zand aan elkaar, maar zijn verbonden met andere herinneringen. Een cluster bestaande uit een aaneenschakeling van geheugensporen die gerelateerd zijn aan een bepaald onderwerp wordt in de psychologie een schema genoemd. Nieuwe ervaringen die binnen dit schema passen, worden gemakkelijker en sneller verwerkt en kunnen leiden tot een sterker geheugenspoor in de hersenen. Die schemaopvatting vindt de laatste jaren in de neurowetenschappen veel weerklank omdat zij de basis vormt voor een beter inzicht in de neurale processen die ten grondslag liggen aan de vorming van het geheugen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Neuropraxis 5/2010 Naar de uitgave