Tandvervanging in de esthetische zone is een procedure waarbij de kleinste fout in de behandeling van de harde en zachte weefsels leidt tot een onbevredigend esthetisch resultaat en een ontevreden patiënt
Deze web-tv gaat aan de hand van casuïstiek in op de evidence based Richtlijn Diagnostiek en behandeling van het subacromiaal pijnsyndroom. Deze richtlijn is een initiatief van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV), in samenwerking met een aantal medisch wetenschappelijke vereniging en ook met het KNGF.
Ook in de revalidatie-wereld worden we van tijd tot tijd geconfronteerd met een wonderbaarlijk herstel dat niemand had verwacht. Alle reden om eens stil te staan bij de principes die achter dergelijke prestaties schuilgaan.
Over deze web-tv
Een interactieve online nascholing over de behandeling van oncologische pijn in de palliatieve fase. De experts aan tafel gaan in op het uitvragen van pijn, total pain, factoren van ...
Aan de hand van diverse casus behandelen de sprekers een associatie van een bijwerking in samenhang met een aantal geneesmiddelen waar de tandarts vaak mee te maken krijgt in zijn praktijk. Daarbij komen de diverse pijlers van een gestructureerde manier (causaliteitsmethode) aan bod, waarbij het inzichtelijker wordt voor de tandarts of er werkelijk sprake is van een bijwerking.
In de uitzending geven twee experts vanuit een eigen invalshoek praktische adviezen en antwoord op vragen over chronische pijn, zoals: Wat zijn traditionele denkwijzen en aanpakken van chronische pijn? Welke van deze werken, en welke niet? Hoe hebben de verschillende aanpakken zich ontwikkeld? Wat zien we voor ontwikkelingen in de toekomst?
Twee experts geven u vanuit een eigen invalshoek praktische adviezen en antwoord op vragen over chronische pijn. Wat is centrale sensitisatie en hoe werkt het? Herkenning en diagnostiek. Behandeling van centrale sensitisatie: de fysiotherapeut als breintherapeut.
Chronisch Bekkenpijn Syndroom (CPPS) heeft de laatste jaren meer bekendheid gekregen. De patiënt met chronische buik- en bekkenpijn wordt steeds vaker gezien binnen een multidisciplinair team.
Het hooikoortsseizoen is weer in aantocht en dat brengt uiteraard extra patiënten naar de huisartspraktijk. Maar bij welke patiënten gaat het echt om hooikoorts? Welke klachten zie je dan? En, nog veel belangrijker: hoe pak je die klachten aan?
Aanleiding voor deze live online nascholing is het verschijnen van het boek Evidence based handelen bij lage rugpijn van prof. dr. Bart Koes en prof. dr. Maurits van Tulder. Beide heren gaan in op de belangrijkste en meest recente ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek, behandeling en richtlijnen bij lage rugpijn in de fysiotherapeutische praktijk.
Tijdens deze online nascholing wordt aandacht besteed aan de praktische consequenties van de toepassing van de NHG Standaard Fractuurpreventie die in 2012 is verschenen. Ingegaan wordt o.a. op het maken DEXA en VFA en de interpretatie van de resultaten.
Uit de Nationale Pijnmeting blijkt dat de behandeling van chronische pijn, zoals bij artrosepatiënten, vaak niet afdoende is. Wat zijn hiervan de mogelijke oorzaken? En wat zijn de mogelijke gevolgen (depressie, slaapklachten)?
Als behandelaar heeft u een sterk adviserende rol richting uw patiënt om toe te lichten hoe de DOAC werkt. Maar hoe doet u dat? En maakt een DOAC het leven van u als behandelaar en dat van uw patiënt eenvoudiger of juist niet?
Seksuele problemen komen vaak voor in combinatie met andere fysieke klachten, zoals pijn in het bekkengebied. Voor veel patiënten is het lastig om te zeggen dat er (ook) problemen zijn met vrijen. En als uw patiënt die drempel neemt, is de juiste hulp vinden ook moeilijk. U heeft daar als fysiotherapeut een rol in, maar welke?
De on-demand uitzending van de web-tv Complex trauma - een inleiding op de behandeling van kinderen duurt 1 uur. De live uitzending heeft eerder plaatsgevonden op donderdag 15 mei 2014.
Tijdens deze online nascholing spreekt dr. Filip Keulemans over de adhesieve stiftopbouw bij endodontisch behandelde tanden. U kunt tijdens de live uitzending via uw computer thuis vragen stellen aan de experts in de studio.
Tijdens deze interactieve nascholing wordt vanuit het perspectief van de internist, de kaderarts en de diabetesverpleegkundige ingegaan op de individuele behandeling van diabetes type 2.
Tijdens deze web-tv-uitzending “Anticonceptie; geen routineklus” staat de vrouw centraal. Niet alleen haar medische situatie, maar ook haar leefstijl en individuele behoeften. Iedere vrouw is anders en dus geldt logischerwijs hetzelfde voor het anticonceptieconsult.
Tijdens deze interactieve live nascholing wordt de nieuwe NHG-standaard Diabetes Mellitus type 2 (2013) onder de loep genomen. De sprekers zullen de belangrijkste verschillen met de huidige standaard bespreken en de betekenis daarvan voor de dagelijkse praktijk duiden.
Met de nascholing 'Pijn & Pillen' kunt u uw kennis vergroten over de diagnostiek en de medicamenteuze behandeling van chronische pijn, in het bijzonder neuropathische pijn, in de eerste lijn. U krijgt inzicht in een pijnmechanisme als sensitisatie en leert efficiënt en effectief omgaan met pijnbehandeling.
Ruim de helft van patiënten met astma heeft zijn/haar aandoening onvoldoende onder controle. De nieuwe zorgstandaarden astma kunnen u helpen het percentage patiënten met goede astmacontrole te verhogen. Maar heeft u, als behandelaar, de handvatten al om deze standaarden dagelijks te gebruiken?
De on-demand uitzending van de web-tv Complex trauma – de focus op dissociatie duurt 1 uur. De live uitzending heeft eerder plaatsgevonden op 30 mei 2013.
Tijdens deze interactieve nascholing krijgt u handvatten om de behoeften van patiënten met ernstige chronische pijn beter te begrijpen en leert u oplossingen te ontwikkelen om de pijnbehandeling te verbeteren.
De huisarts ziet regelmatig patiënten met functionele klachten van de lage urinewegen (Lower Urinary Tract Symptoms, LUTS) zoals zwakke straal, vaak plassen en incontinentie. Door de vergrijzing en toenemende levensverwachting is het aannemelijk dat dit aantal zal toenemen.