Skip to main content
main-content

2019 | Boek

Junqueira's functionele histologie

Dit boek geeft een gedetailleerde beschrijving van de microscopische structuur van het menselijk lichaam. Het is een leerboek en een naslagwerk, voor professionals en studenten in de geneeskunde, tandheelkunde, biomedische wetenschappen, biologie …

Auteurs:
Prof. Dr. Anthony L. Mescher, E. Wisse, Dr. C.P.H. Vreuls, Prof. Dr. J.L. Hillebrands

2019 | Boek

Vaatchirurgie

In deze vijfde, volledig herziene druk van Vaatchirurgie worden de volgende onderwerpen behandeld: Het eerste hoofdstuk gaat in op algemene vaatchirurgische principes en de mogelijkheden voor diagnostiek.


Auteurs:
Jennifer Mandelli, Leoni Reimert

2018 | Boek

Radiotherapie bij de oncologische patiënt

Radiotherapie bij de oncologische patiënt maakt deel uit van de serie Leerboeken voor radiologisch laboranten. De uitgave van deze boeken is lot stand gekomen in nauwe samenwerking de Raad Beroepsopleiding Radiologisch Laboranten (BRL), de …

Redacteuren:
J.A.M. Hegeman, A.A. Froma, V.J. de Ru, R.B. Keus, W.V. Dolsma

2019 | Boek

Oefenprogramma's voor de knie

Deel 2: het patellofemorale gewricht

Dit boek beschrijft en illustreert oefenprogramma’s die kunnen worden gegeven bij veelvoorkomende aandoeningen van het patellofemorale gewricht. De oefeningen kunnen, eventueel in aangepaste vorm ook gebruikt worden als huiswerkoefeningen.

Redacteuren:
Patty Joldersma, Koos van Nugteren

2019 | Boek

Neurochirurgie

Dit boek is een inleiding tot het specialisme neurochirurgie. Het is geschreven als studieboek voor operatieassistenten in opleiding, maar is ook van waarde voor verpleegkundigen, co-assistenten en beginnend assistenten.


Auteur:
Nicol Vaessen

2019 | Boek

Informatorium voor Voeding en Diëtetiek - Supplement 100 - december 2018

Dieetleer en Voedingsleer

Het Informatorium voor voeding en diëtetiek is een systematisch naslagwerk met alles wat men moet weten op het gebied van voeding en diëtetiek. 

Redacteuren:
Majorie Former, Gerdie van Asseldonk, Jacqueline Drenth, Caroelien Schuurman

2019 | Boek

Inleiding in de gezondheidszorg

Dit boek geeft dokters-, apothekers- en tandartsassistenten in opleiding een volle¬dig en actueel beeld van de gezondheids¬zorg in Nederland.

Het boek geeft antwoord op vragen als: hoe zit het nu met eigen risico? Wie mag welke medische gegevens …

Auteurs:
M. van der Burgt, E. van Mechelen-Gevers

2016 | Boek

Psychologie voor kinderverpleegkundigen

Deze uitgave is een leerboek voor studenten die de specialistische vervolgopleiding kinderverpleegkunde volgen, en een naslagwerk voor gediplomeerde kinderverpleegkundigen.

Auteurs:
Hans Heyster, Henk Verheyen

2019 | Boek

De dokter en de patiënt met psychische problemen

Dit boek is geschreven voor huisartsen die samen met de praktijkondersteuner GGZ mensen met psychische problemen behandelen en begeleiden. Het boek biedt hen handvatten voor diagnostiek, behandeling en verwijzing. 

Redacteuren:
Dr. Henriëtte van der Horst, Prof. Dr. Jim van Os

2018 | Boek

Leerboek acute geneeskunde

Probleemgerichte aanpak

In Nederland is het vakgebied van de Spoedeisende Geneeskunde een erkend specialisme. In 2008 is het beroep SpoedEisende Hulp arts (SEH-arts) een begrip geworden. Maar binnen het curriculum geneeskunde verdient de acute geneeskunde meer aandacht.


Redacteuren:
A.B. van Vugt, M.I. Gaakeer, W. Henny, H.A.H. Kaasjager, C. Motz, E.C.T.H. Tan, Th.W. Wulterkens

2018 | Boek

Gezondheid organiseren

Leerboek voor verpleegkundigen

Dit boek helpt verpleegkundigen in opleiding de rollen van zorgverlener, professional, kwaliteitsbevorderaar, samenwerkingspartner en organisator op zich te nemen om echt gezondheid te organiseren. Het geeft je inzicht in de ontwikkelingen die …

Redacteuren:
Miranda Laurant, Hester Vermeulen

2018 | Boek

Oefenprogramma's voor de knie

Deel 1: het tibiofemorale gewricht

Dit boek beschrijft en illustreert oefenprogramma’s voor de behandeling van de meest voorkomende vormen van kniepathologie in het tibiofemorale gewricht. 

Redacteuren:
Patty Joldersma, Koos van Nugteren

2018 | Boek

Textbook of Clinical Neurology

This textbook is in line with the latest international thinking, guidelines and research findings in the field of neurology. The treatment guidelines used in the Netherlands and Belgium have been taken into account,  thus making it a useful source of information in training and clinical practice.

Auteurs:
Prof. J.B.M. Kuks, Dr. J.W. Snoek

2018 | Boek

Leerboek dialyseverpleegkunde

Dit leerboek is bedoeld voor cursisten van de verschillende dialyseopleidingen en bijscholingen, maar dient ook als naslagwerk voor dialyseverpleegkundigen en andere zorgverleners.

Auteur:
L. de Bruin
Redacteuren:
E. ter Horst-Kerkhof, H. Boldewijn, M. G. Koopman

2017 | Boek

Farmacologie

Farmacologie voorziet bij uitstek in de behoefte aan een Nederlandstalig leerboek dat aansluit bij de Nederlandse geneeskunde. In dit leerboek wordt het klinisch belang van de leerstof uitgebreid toegelicht en benadrukt.Farmacologie biedt een …

Redacteuren:
A. F. Cohen, M. Danhof, H. J. M. M. de Greef, A. P. Ijzerman, M. J. H. Kenter, J. H. M. Schellens, J. M. A. Sitsen

2018 | Boek

Evidence based diagnostics of musculoskeletal disorders in primary care

This book provides an overview of the evidence that underpins history taking, physical examination, specific tests and diagnostic imaging in patients with musculoskeletal disorders that consult primary care.

Auteurs:
Dr. Arianne Verhagen, Drs. Jeroen Alessie

2018 | Boek

Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

​Het leerboek Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie is een helder geschreven boek dat op overzichtelijke wijze de meest gangbare, in de mond-, kaak-en aangezichtschirurgie voorkomende operaties beschrijft. 

Auteurs:
Arris Schuurkamp, Annelies Detmar-van der Meulen

2016 | Boek

Psychiatrie voor de sociaal werker

In dit boek worden de meest voorkomende psychiatrische stoornissen beschreven conform de DSM-5-classificatie. Bij elke stoornis wordt ingegaan op de bejegening en begeleiding van de cliënt en zijn naaste omgeving, geïllustreerd met levendige …

Redacteuren:
C. Blanken, M. Clijsen, W. Garenfeld, I. te Paske, M. van Piere

2016 | Boek

Recht en gezondheidszorg

Leerboek voor universitair en hoger beroepsonderwijs en managementopleidingen

Recht en gezondheidszorg is een inleiding in het recht dat van betekenis is voor de gezondheidszorg. Het is een wegwijzer van dat recht, waarbij de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied ter sprake komen. 

Redacteuren:
H. E. G. M. Hermans, M. A. J. M. Buijsen

2017 | Boek

Verlieskunde

Verlies is geen probleem of ziekte, maar een transitieproces waar steun bij nodig is. Of het nu gaat om afscheid nemen van een overledene, van je eigen gezondheid, van een lichaamsdeel, van je land van herkomst of van je toekomstperspectief: voor …

Auteur:
Herman de Mönnink