Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | In de Etalage | Uitgave 2/2019

Denkbeeld 2/2019

Spelenderwijs iets leren over dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2019
Auteur:
Theo Royers
Voor kleinkinderen en achterkleinkinderen is het soms moeilijk te bevatten dat opa of oma dementie heeft. Op YouTube zijn verschillende filmpjes te vinden die aan kinderen uitleggen wat dementie is, welke gedragsveranderingen kunnen optreden en hoe het geheugen een knauw krijgt. Ook psycholoog John Ekkerink (zie de rubriek 'In gesprek' in dit nummer) heeft zich de zorgen en emoties van jonge kinderen aangetrokken. Samen met zijn oud-collega's Thea Segers en Mieke Mooijekind ontwikkelde hij een kwartetspel dat is bedoeld om het gesprek over dementie spelenderwijs op gang te brengen. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Denkbeeld 2/2019 Naar de uitgave

Column

Verval