Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Artikel | Uitgave 2/2019

Denkbeeld 2/2019

Begeleiding van onbegrepen gedrag bij dementie thuis

Een methodiek voor casemanagers

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2019
Auteurs:
Marleen Prins, Iris van Asch, Bernadette Willemse, Anne Margriet Pot
Gedragsveranderingen komen veel voor bij mensen met dementie en doen vaak afbreuk aan hun kwaliteit van leven en die van hun nabije omgeving. Het Trimbos-instituut heeft een methode ontwikkeld die casemanagers helpt om mensen met dementie en hun mantelzorgers te begeleiden wanneer hun relatie door onbegrepen gedrag onder druk komt te staan. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Denkbeeld 2/2019 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld

Column

Verval

Onder de Loep

Een mooie erfenis