Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Kleinbeeld | Uitgave 2/2019

Denkbeeld 2/2019

Kleinbeeld

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2019
Auteur:
Debby Gerritsen
Met het ouder worden neemt de kans op vallen toe en ligt het risico van een gebroken heup op de loer. In zorginstellingen is valgevaar dan ook vaak een hot issue. De heupairbag Wolk zou in zo'n geval mogelijk uitkomst kunnen bieden. Deze airbag is een soort zachte riem die onder de kleding kan worden gedragen. Bij een val blaast een speciaal kussen zich automatisch op dankzij drie ingebouwde bewegingssensoren die de valbeweging tijdig herkennen. Na de val loopt de airbag langzaam weer leeg. De heupairbag is bedoeld voor mensen die een groot risico lopen om te vallen en daarbij iets te breken. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook mensen met mobiliteitsstoornissen, balansproblemen of eerdere (heup)breuken. Bron: www.​zorgvannu.​nl; meer informatie: www.​wolkairbag.​com. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Denkbeeld 2/2019 Naar de uitgave

Column

Verval