Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Het Dilemma | Uitgave 2/2019

Collega's en ervaringsdeskundigen geven antwoord op dilemma's uit de praktijk
Denkbeeld 2/2019

Mag je iemand misleiden voor zijn bestwil?

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2019
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Hugo van Waarde
In mijn werk als wijkverpleegkundige kom ik bij meneer Jansen die dementie heeft en nog zelfstandig woont. We hebben een goede band, maar met wassen wil hij niet geholpen worden. Ook iedere suggestie om schone kleding aan te trekken, wuift hij weg. 'Kind, ik ben zo schoon als een pasgeboren baby,' is zijn vaste reactie. Hij begint echter onaangenaam te ruiken en dat leidt tot pijnlijke opmerkingen van mensen in zijn omgeving. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Denkbeeld 2/2019 Naar de uitgave

Column

Verval