Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Original Paper | Uitgave 4/2014

Journal of Autism and Developmental Disorders 4/2014

Parents’ and Child Health Professionals’ Attitudes Towards Dietary Interventions for Children with Autism Spectrum Disorders

Tijdschrift:
Journal of Autism and Developmental Disorders > Uitgave 4/2014
Auteurs:
Elizabeth Winburn, Jenna Charlton, Helen McConachie, Elaine McColl, Jeremy Parr, Anne O’Hare, Gillian Baird, Paul Gringras, David C. Wilson, Ashley Adamson, Sandra Adams, Ann Le Couteur

Abstract

Parents of children with autism spectrum disorders (ASD) use a wide range of interventions including poorly evidenced dietary interventions. To investigate parents’ and professionals’ experience of dietary interventions and attitudes towards a proposed trial to evaluate the gluten free casein free diet (GFCFD). Survey of UK parents of children with ASD, and professionals. 258 parents and 244 professionals participated. 83 % of children had received a range of dietary manipulations; three quarters of professionals have been asked for advice about GFCFD. Respondents identified an inadequate evidence base for dietary interventions in ASD and suggested modifications to a proposed trial design. Both parents and professionals supported the need for further evaluation of dietary interventions in ASD.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Journal of Autism and Developmental Disorders 4/2014Naar de uitgave