Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Artikel | Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019

Hoe mensen met dementie de wereld zien

De bijzondere blik van fotografe Evy Raes

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2019
Auteur:
Patrick Verhaest
Belangrijke opmerkingen
PATRICK VERHAEST is redacteur van Denkbeeld, projectmedewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en coördinator van de opleiding tot begeleider-animator aan de VSPW te Mol.
De Vlaamse fotografe Evy Raes is een kunstenares met een missie. Enkele ervaringen met mensen met dementie maakten haar duidelijk dat die de wereld anders waarnemen dan wij. Daarop besloot zij te onderzoeken of zij via haar fotografie die andere manier van kijken wat inzichtelijker zou kunnen maken. Met als doel de omgang met mensen met dementie te ondersteunen. Geen kunst om de kunst, kortom, maar kunst met een boodschap. Kunst ook die mét het publiek ontstaat. Redacteur Patrick Verhaest sprak met haar. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019 Naar de uitgave