Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Artikel | Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019

Achter de schermen

De stille kracht van familieteams

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2019
Auteur:
Theo Royers
Belangrijke opmerkingen
Theo Royers is redacteur van Denkbeeld; hij is zelfstandig werkzaam als trainer/coach en adviseur.
Toen in de jaren tachtig professor Hattinga Verschure de term mantelzorg muntte, kwam informele zorgarbeid nog vaak op de schouders neer van één persoon, meestal een vrouw, meestal een dochter of schoondochter. Het zorgbeleid is daarom lange tijd gericht geweest op de centrale mantelzorger. Inmiddels zijn de tijden veranderd en dus ook de inzet van mantelzorgers. De variatie daarin blijkt veel groter dan aanvankelijk gedacht: in zeventig procent van de situaties waarin ouders zorgafhankelijk zijn, delen de kinderen de zorg. Hoe werkt dat in de praktijk? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019 Naar de uitgave