Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Artikel | Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019

Kwaliteit in het verpleeghuis

Een pleidooi voor luisteren

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2019
Auteur:
Crétien van Campen
Belangrijke opmerkingen
Crétien van Campen is wetenschappelijk strateeg Kwaliteit van leven bij het Sociaal en Cultureel Planbureau; dit artikel is gebaseerd op de SCP-rapporten Ouderen in verpleeghuizen en verzorgingshuizen (2017), Gelukkig in een verpleeghuis? (2017) en Jezelf zijn in het verpleeghuis (2018). Deze rapporten zijn te downloaden op www.scp.nl.
De roep om meer kwaliteit in de verpleeghuiszorg doet soms de oren tuiten. Maar het leven in verpleeghuizen is minder slecht dan de publieke opinie denkt. En als we praten over kwaliteit vergeten we vaak om te luisteren. Naar de mensen om wie het uiteindelijk gaat: de zorgbehoevende oudere en zijn familie. Dat kan en moet anders, stelt Crétien van Campen. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019 Naar de uitgave