Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Het Dilemma | Uitgave 3/2019

Collega's en ervaringsdeskundigen geven antwoord op dilemma's uit de praktijk
Denkbeeld 3/2019

Verbaal geweld: wel of niet mee bemoeien?

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2019
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Hugo van Waarde
Meneer en mevrouw Jaarsma wonen in het woon-zorgcomplex waar ik als verzorgende werk. Mevrouw heeft na een hersenbloeding veel hulp nodig bij de dagelijkse verzorging en meneer doet daar het leeuwendeel van, hulp van ons accepteert hij maar mondjesmaat. Wanneer ik langs hun appartement loop, hoor ik regelmatig hoe hij tekeer gaat tegen zijn vrouw. Als ik het daar met haar over heb, vergoelijkt ze zijn gedrag: 'Ik maak het ook niet makkelijk voor hem.' Volgens mij blijft het allemaal beperkt tot schreeuwen en schelden, maar ik voel me er erg ongemakkelijk bij. Is dit nu iets tussen het echtpaar of moet ik me ermee bemoeien? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld