Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

14-11-2017 | Uitgave 4/2017

Jeugdbeleid 4/2017

Traject Op Maat in ’s-Hertogenbosch

‘Aandacht werkt!’

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 4/2017
Auteur:
Tom Peer

Samenvatting

In 2007 is in ’s-Hertogenbosch het Traject Op Maat als project ontstaan. Uit gemeentelijk onderzoek bleek dat er in de gemeente 450 jongeren tussen de 16 en 23 jaar waren zonder startkwalificatie. Deze jongeren zaten niet op school en hadden geen werk of uitkering.
’s-Hertogenbosch heeft met T.O.M. een aanbod gedaan aan deze jongeren. Ze kunnen bij T.O.M. hulp krijgen bij het vinden van een opleiding en/of werk. Omdat deze jongeren vaak nog veel andere problemen hebben, is er heel wat kunst- en vliegwerk nodig voor zij zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij.
De opdracht vanuit de gemeente was kort en duidelijk ga op een onconventionele wijze deze jongeren terugbegeleiden naar school.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Jeugdbeleid 4/2017 Naar de uitgave