Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Jeugdbeleid 4/2017

02-11-2017

De revival van het jongerenwerk in antwoord op radicalisering

Auteur: Leen Verbeek

Gepubliceerd in: Jeugdbeleid | Uitgave 4/2017

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Leen Verbeek is commissaris van de Koning in Flevoland. Als voormalig jongerenwerker spreekt hij zich uit over de toenemende eenzaamheid van bepaalde burgers, niet in de laatste plaats van radicaliserende jongeren.
Nadat Leen Verbeek iets over zichzelf heeft verteld, behandelt hij de internationale dimensie van het dossier radicalisering. Frankrijk pakt de zaken anders aan dan Nederland, en Denemarken geeft het voorbeeld van adoptie door jongerenwerkers. Vervolgens behandelt hij het vak jongerenwerker. Wat wordt van haar of van hem verwacht? Het jongerenwerk kan voorop gaan in de strijd tegen radicalisering, zo stelt hij. In dat licht bezien is het belangrijk dat kennis en ervaring met elkaar worden gedeeld, net als de resultaten van de inspanningen. Hij moedigt jongerenwerkers aan om verantwoordelijkheid te nemen, en partner te worden van de jongeren in de knel. Niet alleen door erover te praten in vergaderkamers en erover te schrijven, maar vooral door het te doen. Niet te lang denken, maar doen, zo luidt zijn advies.

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Metagegevens
Titel
De revival van het jongerenwerk in antwoord op radicalisering
Auteur
Leen Verbeek
Publicatiedatum
02-11-2017
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Jeugdbeleid / Uitgave 4/2017
Print ISSN: 1873-9482
Elektronisch ISSN: 1876-6056
DOI
https://doi.org/10.1007/s12451-017-0161-y