Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

02-11-2017 | Uitgave 4/2017

Jeugdbeleid 4/2017

De revival van het jongerenwerk in antwoord op radicalisering

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 4/2017
Auteur:
Leen Verbeek

Samenvatting

Leen Verbeek is commissaris van de Koning in Flevoland. Als voormalig jongerenwerker spreekt hij zich uit over de toenemende eenzaamheid van bepaalde burgers, niet in de laatste plaats van radicaliserende jongeren.
Nadat Leen Verbeek iets over zichzelf heeft verteld, behandelt hij de internationale dimensie van het dossier radicalisering. Frankrijk pakt de zaken anders aan dan Nederland, en Denemarken geeft het voorbeeld van adoptie door jongerenwerkers. Vervolgens behandelt hij het vak jongerenwerker. Wat wordt van haar of van hem verwacht? Het jongerenwerk kan voorop gaan in de strijd tegen radicalisering, zo stelt hij. In dat licht bezien is het belangrijk dat kennis en ervaring met elkaar worden gedeeld, net als de resultaten van de inspanningen. Hij moedigt jongerenwerkers aan om verantwoordelijkheid te nemen, en partner te worden van de jongeren in de knel. Niet alleen door erover te praten in vergaderkamers en erover te schrijven, maar vooral door het te doen. Niet te lang denken, maar doen, zo luidt zijn advies.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Jeugdbeleid 4/2017 Naar de uitgave