Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2010 | Boeken | Uitgave 2/2010

Kind en adolescent 2/2010

S. L. Odom, R. H. Horner, M. E. Snell, & J. Blacher (Eds.) (2007). Handbook of developmental disabilities. New York/Londen: Guilford Press. 645 p., isbn 978 1 5938 5485 0, $ 95,-

Tijdschrift:
Kind en adolescent > Uitgave 2/2010
Auteur:
Prof. dr. Rutger Jan van der Gaag
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. Rutger Jan van der Gaag
Universitair Medisch Centrum St. Radboud/Karakter Universitair Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie te Nijmegen.

Samenvatting

In de afgelopen decennia is er veel veranderd in de benaming van mensen bij wie de ontwikkeling over de gehele linie trager verloopt, achterblijft en op een gegeven moment een plafond bereikt. Waar vroeger termen gebruikt werden die nu alleen als scheldwoord nog gebezigd worden - ‘idioot’, ‘debiel’ - is het tegenwoordig oppassen om de correcte benaming te gebruiken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Kind en Adolescent

In Kind en Adolescent vindt u actuele Nederlandstalige wetenschappelijke publicaties die relevant zijn voor de pedagogische, psychiatrische of psychologische praktijk rondom kinderen en jeugdigen. Ontwikkeling, opvoeding en hulpverlening worden vanuit verschillende invalshoeken belicht. 

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2010

Kind en adolescent 2/2010 Naar de uitgave

OriginalPaper

Summaries