Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Gelezen | Uitgave 2/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2014

Pim Cuijpers (2012). Psychotherapie: een wetenschappelijk perspectief. Amsterdam: Prometheus/Bert Bakker. 203 p., € 20,-

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 2/2014
Auteur:
Anton Hafkenscheid
Belangrijke opmerkingen
A. HAFKENSCHEID is als klinisch psycholoog en psychotherapeut verbonden aan het Sinai Centrum, Joodse geestelijke gezondheidszorg, te Amersfoort en Amstelveen. Hij is redacteur van dit tijdschrift.

Samenvatting

Pim Cuijpers is hoogleraar in de klinische psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij heeft diverse grote meta-analyses naar de vergelijkende werkzaamheid van (psychologische en farmacologische) behandelmethoden op zijn naam staan, die in belangrijke internationale wetenschappelijke tijdschriften zijn gepubliceerd. Cuijpers werd aangemoedigd tot het schrijven van dit boek door een interview in NRC Handelsblad (2010), waarin hij een aantal problemen rondom effectonderzoek op het gebied van de psychotherapie besprak. Dit boek schreef hij niet alleen voor studenten en clinici, maar ook voor geïnteresseerde leken. Ik vraag mij af in hoeverre laatstgenoemde groep met dit boek bereikt zal worden: de materie is inherent taai en het boek leent zich derhalve niet direct voor een plaats op het nachtkastje. Dat is echter van minder belang voor een recensie in dit vaktijdschrift.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2014 Naar de uitgave

Abstract

Summaries

Artikelen

Inleiding