Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Gelezen | Uitgave 2/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2014

Ad Kerkhof & Bregje van Spijker (2012). Piekeren over zelfdoding. Amsterdam: Boom. 167 p., € 26,50

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 2/2014
Auteur:
Drs. Marijke Baljon
Belangrijke opmerkingen
M. BALJON, klinisch psycholoog/psychotherapeut, is zelfstandig gevestigd te Groningen.

Samenvatting

Uitgeverij Boom geeft een serie zelfhulpboeken uit onder de titel Boom hulpboek. Elk boek uit de serie geeft actuele informatie over een probleem, stoornis of ziekte en biedt een methode om hiermee te leren omgaan. Ad Kerkhof, hoogleraar klinische psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, is een autoriteit op het terrein van suïcide en suïcidepreventie. Samen met zijn medewerkers ontwikkelt hij zelfhulpprogramma’s die zowel op het internet als in boekvorm verschijnen. Mede-auteur Bregje van Spijker promoveerde in 2012 op de effectiviteit van de online-versie van dit boek. De boekversie is iets uitgebreider dan de online-versie. We hebben hier dus te maken met een wetenschappelijk onderbouwde zelfhulpmethode.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2014 Naar de uitgave