Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Forum | Uitgave 2/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2014

Accommodeer, zie uw kansen, bij de transitie van de jeugd-ggz

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Fop Verheij, Leontine ten Hoopen
Belangrijke opmerkingen
F. VERHEIJ is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie bij de Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie, Sophia Kinderziekenhuis – Erasmus Universiteit Rotterdam.
L. TEN HOOPEN is integraal medisch sectorhoofd van de Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie, Sophia Kinderziekenhuis – Erasmus Universiteit Rotterdam. E-mail: l.tenhoopen@erasmusmc.nl.

Samenvatting

Jeugdzorg en jeugd-ggz zullen in 2015 een transitie ondergaan (overgang van verantwoordelijkheden naar gemeentelijk niveau), samengaand met een transformatie (opnieuw inrichten van processen en werkwijzen; VNG, 2012; Rijksoverheid, 2012a). Gezien de brede politieke steun voor de ingediende wet verwachten wij geen grote wijzigingen meer van het voorgenomen beleid. Vanuit ons persoonlijk perspectief schetsen wij in deze Forum-bijdrage hoe het zover is gekomen en waarom wij er – gezien de gegeven situatie – voor kiezen in kansen en mogelijkheden te denken, in plaats van in bedreigingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2014 Naar de uitgave

Artikelen

Inleiding

Abstract

Summaries