Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Forum | Uitgave 2/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2014

Accommodeer, zie uw kansen, bij de transitie van de jeugd-ggz

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Fop Verheij, Leontine ten Hoopen
Belangrijke opmerkingen
F. VERHEIJ is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie bij de Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie, Sophia Kinderziekenhuis – Erasmus Universiteit Rotterdam.
L. TEN HOOPEN is integraal medisch sectorhoofd van de Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie, Sophia Kinderziekenhuis – Erasmus Universiteit Rotterdam. E-mail: l.tenhoopen@erasmusmc.nl.

Samenvatting

Jeugdzorg en jeugd-ggz zullen in 2015 een transitie ondergaan (overgang van verantwoordelijkheden naar gemeentelijk niveau), samengaand met een transformatie (opnieuw inrichten van processen en werkwijzen; VNG, 2012; Rijksoverheid, 2012a). Gezien de brede politieke steun voor de ingediende wet verwachten wij geen grote wijzigingen meer van het voorgenomen beleid. Vanuit ons persoonlijk perspectief schetsen wij in deze Forum-bijdrage hoe het zover is gekomen en waarom wij er – gezien de gegeven situatie – voor kiezen in kansen en mogelijkheden te denken, in plaats van in bedreigingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2014 Naar de uitgave

Abstract

Summaries

Artikelen

Inleiding