Skip to main content
main-content
Alle e-learning in dit tijdschrift
Naar de e-learning
Alle uitgaven van dit tijdschrift
Naar het archief

Tijdschrift voor Psychotherapie OnlineFirst articles

13-01-2017

Inleiding

13-01-2017 | Artikel

De kracht van impliciete scenario’s

Dit artikel behandelt drie psychoanalyses, waarbij het impliciete scenario als uitgangspunt wordt genomen. Geïllustreerd wordt hoe het scenario voelbaar en zichtbaar wordt en hoe de therapeut zich de binnenwereld van de patiënt in laat trekken.

12-01-2017 | Gelezen

Gehechtheid: nieuwe ontwikkelingen

12-01-2017

Bijeenkomsten

11-01-2017 | Artikel

Psychoanalyse, psychoanalytische psychotherapie en wetenschappelijke evidentie

Psychotherapie dient aangetoond werkzaam te zijn. Zorginstituut Nederland (ZN) heeft eisen opgesteld voor het wetenschappelijk bewijs dat daarvoor nodig is. Welke psychodynamische of psychoanalytische behandelingen voldoen daaraan? Dit artikel …

Recente publicaties

Over dit tijdschrift

Het Tijdschrift voor psychotherapie biedt u informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Het Tijdschrift voor psychotherapie is een spreekbuis bij uitstek van de professionele psychotherapie in Nederland en Vlaanderen. Ook is het een medium voor kennisname van bevindingen en inzichten, standpunten en methoden. Het blad stimuleert de discussie tussen psychotherapeuten en is een forum voor alle serieuze stromingen binnen en opvattingen over de psychotherapie.

Meer informatie