Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2019 | Kleinbeeld | Uitgave 4/2019

Denkbeeld 4/2019

Kleinbeeld

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2019
Afgelopen jaren is door de afdeling Psychiatrie van Amsterdam UMC onderzoek gedaan naar DemenTalent. Hieruit blijkt dat vrijwilligerswerk in het kader van DemenTalent een uitstekend en kosteneffectief alternatief is voor reguliere dagbesteding. Mensen met dementie die vrijwilligerstaken op zich namen, bleken na verloop van tijd minder neuropsychiatrische symptomen (zoals angst, apathie, depressie en agitatie) te hebben dan mensen die gebruikmaakten van reguliere dagbesteding in ontmoetingscentra. Ook was er een verbetering waarneembaar in de mate van positieve emoties. Met name de mogelijkheid om via DemenTalent een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving werd door de deelnemers zeer gewaardeerd. Mantelzorgers voelden zich dankzij DemenTalent minder emotioneel belast. Meer informatie: www.dementalent.nl. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Denkbeeld 4/2019 Naar de uitgave