Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2019 | Het Dilemma | Uitgave 4/2019

Collega's en ervaringsdeskundigen geven antwoord op dilemma's uit de praktijk
Denkbeeld 4/2019

Wie gaat er over moeders gezondheid?

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2019
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Hugo van Waarde
Mevrouw Jansen is haar hele leven erg bezig geweest met haar gezondheid. Ze at altijd biologische producten en gebruikte veel homeopathische middelen. Nu ze bij ons op de groepswoning woont, zorgt haar dochter - met toestemming van de arts - voor deze middelen. Een ervan moet intramusculair worden toegediend en de dochter verwacht van ons dat wij dit doen. Mevrouw Jansen vindt de injecties echter pijnlijk en zegt dat ze die niet wil. Als verzorgende heb ik er moeite mee om ze te geven, maar haar dochter staat erop! Wat zou u doen? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Denkbeeld 4/2019 Naar de uitgave