Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2019 | Column | Uitgave 4/2019

Denkbeeld 4/2019

De kleine dingen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2019
Auteur:
Hugo van Waarde
Heeft u dat ook? Je slaat Denkbeeld open en ziet een artikel dat meteen je belangstelling wekt omdat het naadloos aansluit bij je persoonlijke interesses. In dit nummer is dat voor mij 'Louise zegt: "Smakelijk!"' waarin Sabine Boerjan een warm pleidooi houdt voor de maaltijd als onderdeel van persoonsgerichte zorg. Alle relevante kennis over wat van belang is rondom eten en drinken van mensen met dementie verbindt Sabine aan één persoon: Louise, een dame met de ziekte van Alzheimer. Koken en eten waren in haar leven belangrijke waarden. Wanneer de dementie voortschrijdt in dat leven, wordt het moeilijker om aan die waarden tegemoet te komen. Maar het lukt de medewerkers steeds weer om met een gerecht of een drankje aan Louise een sprankelende glimlach te ontlokken. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Denkbeeld 4/2019 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld