Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2019 | Column | Uitgave 4/2019

Denkbeeld 4/2019

Gedeelde smart

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2019
Auteur:
Job van Amerongen
Ik ben in gesprek met mevrouw Hartendorp, een van onze nieuwe bewoners. Ik spreek haar wekelijks over het acclimatiseren in het verpleeghuis. Dat kost haar moeite, en dat is natuurlijk logisch. 'Ik mis mijn huisje, jongen. Het was een paleisje, een paleisje in Amsterdam Slotervaart. Volgens sommige mensen zijn er veel te veel buitenlanders daar en is het onleefbaar geworden. Ik vind dat onzin. Mijn wijk was gewoon één grote familie. Ik woonde er heerlijk.' Aangezien ik sterk verhoogd associatief ben, vraag ik meteen aan haar of ze soms vlak bij het ziekenhuis Slotervaart woonde. Ik vertel dat ik daar in 2018 driemaal geopereerd ben aan mijn enkel. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Denkbeeld 4/2019 Naar de uitgave