Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Artikel | Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019

Is het openbaar vervoer dementievriendelijk?

Op reis met mensen met dementie (1)

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2019
Auteur:
Lies Orthmann
Steeds meer bedrijven en organisaties afficheren zich als dementievriendelijk. Dat is natuurlijk mooi, maar hoe vergaat het mensen met dementie in de praktijk als ze ergens gaan winkelen of van bepaalde diensten gebruik willen maken? Redacteur Lies Orthmann besloot het openbaar vervoer aan een klein consumententestje te onderwerpen. In de eerste van twee reportages over de dementievriendelijkheid van het OV ging ze op stap met Herman, een zelfstandig wonende man met vasculaire dementie. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld