Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Het Dilemma | Uitgave 5/2019

Collega's en ervaringsdeskundigen geven antwoord op dilemma's uit de praktijk
Denkbeeld 5/2019

De verleidingen van Satan

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2019
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Hugo van Waarde
In de wijk kom ik bij een ouder echtpaar waarvan de man terminaal is. Eten en drinken doet hij niet meer en contact is er nauwelijks. Met zijn vrouw en kinderen zijn goede afspraken gemaakt over de palliatieve zorg, maar ik merk dat zijn vrouw er toch moeite mee heeft. Zij probeert steeds om hem te laten drinken omdat zij vanuit haar geloof - beiden zijn moslim - bang is dat hij overlijdt van de dorst en daardoor in de verleiding komt om naar Satan te luisteren. Ik wil graag haar levensovertuiging respecteren maar zie dat haar man lijdt onder de hoestbuien die hij krijgt als hij zich verslikt. Wat is nu goed om te doen? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld