Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Colofon | Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019

Accepteer jezelf

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2019
Auteur:
Gerard Schydlowski
Mijn vader is van Poolse komaf. Hij was mijnwerker en kwam naar Limburg om daar zijn beroep uit te oefenen. Ikzelf ben in Limburg geboren en getogen. Op een gegeven moment raakte mijn vader arbeidsongeschikt vanwege een mijninstorting. Dat werd voor ons - ook financieel - een moeilijke tijd. Na mijn schoolopleiding wilden mijn ouders dat ik ging studeren. Maar ik ben tóch in de mijn gaan werken. Ja, de mensen noemen me nog steeds 'tegendraads' − en dat ben ik ook! Het leven in de mijn ken ik dus van binnenuit. Als het erg warm en stoffig was, vroeg je bijvoorbeeld aan een andere kompel of hij even je rug wilde wassen. 'Poedelen' noemden we dat. En soms kwam je kanariepietjes tegen in de mijn. Die waren er voor als er mijngas vrijkwam. Dan legden zij het loodje en dat was dan een waarschuwing voor de mijnwerkers. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019 Naar de uitgave