Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Onder de Loep | Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019

Schaamte over dementie

Anatomie van een verborgen emotie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2019
Auteur:
Han Diesfeldt
Dementie zadelt mensen op met allerlei problemen die niet te vermijden zijn; je moet er gewoon 'mee leren leven'. Maar de aandoening gaat dikwijls ook gepaard met iets dat niet onvermijdelijk is, maar daarom niet minder ondermijnend: schaamte. Hoe ervaren mensen met dementie deze emotie die nog veel verlammender en ingrijpender is dan schuld? En wat kunnen wij doen om hen te helpen schaamte over dementie te erkennen en te overwinnen? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019 Naar de uitgave