Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Artikel | Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019

Een veilige haven in Heiloo

Een samenzangproject voor mensen met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2019
Auteur:
Theo Royers
Dat zingen en muziek een heilzaam effect hebben op mensen met dementie is al vele malen aangetoond. Maar om dat te zien gebeuren blijft verrassend en ontroerend. Redacteur Theo Royers ging kijken bij Singalong Heiloo, een initiatief van operazangeres en trainer Maartje de Lint (zie ook Denkbeeld, 2019/4). Hij zong er mee als eenmalige buddy van Johanna en sprak na afloop met Maartje, pianist Henk en vrijwilliger Berry. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019 Naar de uitgave