Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

08-04-2021 | Opinie | Uitgave 5/2021

Huisarts en wetenschap 5/2021

Is goede astma-/COPD-zorg mogelijk met niet-optimale spirometrie?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 5/2021
Auteurs:
Saar van Nederveen-Bendien, Jean Muris, Lisette van den Bemt
Belangrijke opmerkingen
Van Nederveen-Bendien SA, Muris JWM, Van den Bemt L. Is goede astma-/COPD-zorg mogelijk met niet-optimale spirometrie? Huisarts Wet 2021;64(5):24-7. DOI:10.1007/s12445-021-1112-4.
Mogelijke belangenverstrengeling: Jean Muris en Lisette van den Bemt zijn lid van het bestuur van de CAHAG; Lisette van den Bemt is tevens lid van de CASPIR-begeleidingscommissie.

Samenvatting

Wie het artikel van Van de Hei leest, raakt misschien ontmoedigd over de diagnostiek van astma en COPD in de Nederlandse huisartsenpraktijk. Slechts 13% van de spirometrieonderzoeken was kwalitatief van een goed niveau en longartsen en huisartsen verschilden vaak van mening over gestelde diagnoses. Saillant detail is dat de longartsen onderling het nog minder vaak eens waren over de diagnoses.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2021

Huisarts en wetenschap 5/2021 Naar de uitgave

Redactioneel

Testje doen?

Nieuws

Nieuws