Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

30-03-2021 | Onderzoek | Uitgave 5/2021

Huisarts en wetenschap 5/2021

Telefonische triage bij acute thoracale klachten

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 5/2021
Auteurs:
Loes Wouters, Dorien Zwart, Daphne Erkelens, Marlies Huijsmans, Arno Hoes, Roger Damoiseaux, F. H. Rutten, E. de Groot
Belangrijke opmerkingen
Wouters LTCM, Zwart DLM, Erkelens DCA, Huijsmans MH, Hoes AW, Damoiseaux RAMJ, Rutten FH, De Groot E. Telefonische triage bij acute cardiovasculaire events. Huisarts Wet 2021;64(5):41-4. DOI:10.1007/s12445-021-1108-0.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Sinds 2011 gebruiken veel huisartsenposten de Nederlandse Triage Standaard (NTS) als beslishulp voor telefonische triage. Doordat het verhaal van de patiënt vaak niet in de starre structuur van de NTS te passen is, merken triagisten dat de NTS hun besluitvorming niet altijd optimaal ondersteunt. Willen we de triage verbeteren, dan zullen we meer inzicht moeten krijgen in het redeneren van triagisten en de manier waarop ze de NTS gebruiken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2021

Huisarts en wetenschap 5/2021 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Redactioneel

Testje doen?