Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

26-03-2021 | Nieuws | Uitgave 5/2021

Huisarts en wetenschap 5/2021

Geen voorkeur voor injectie bij vitamine B12-tekort

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 5/2021
Auteurs:
Melvin Hazelhoff, Mariken Stegmann
Belangrijke opmerkingen
Hazelhoff M, Stegmann ME. Geen voorkeur voor injectie bij vitamine B12-tekort. Huisarts Wet 2021;64(5):68-9. DOI:10.1007/s12445-021-1101-7.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.
Dit is een critically appraised topic (CAT), waarbij een aios een evidencebased antwoord wil krijgen op een praktijkvraag.

Samenvatting

Zelfstandige behandelcentra die zich hebben gespecialiseerd in vitamine B12-problematiek adviseren patiënten met vitamine B12-deficiëntie te behandelen met injecties. De NHG-Standaard Anemie adviseert echter tabletten. Recente wetenschappelijke publicaties laten zien dat er geen reden is om de NHG-Standaard op dit punt te herzien. Vitamine B12-deficiëntie kan in principe oraal worden behandeld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2021

Huisarts en wetenschap 5/2021 Naar de uitgave