Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

31-03-2021 | NHG richtlijn | Uitgave 5/2021

Huisarts en wetenschap 5/2021

Grotere rol cardioloog in de nieuwe NHG-Standaard Hartfalen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 5/2021
Auteurs:
Marjolein Dieleman, Tjerk Wiersma, Alma van de Pol
Belangrijke opmerkingen
Raadpleeg de volledige versie van de NHG-Standaard Hartfalen op https://​richtlijnen.​nhg.​org.
Wiersma Tj, Dieleman AJM, Van de Pol AC, namens de NHG-werkgroep Hartfalen. Grotere rol cardioloog in de nieuwe NHG-Standaard Hartfalen. Huisarts Wet 2021:64(5): 61-2. DOI:10.1007/s12445-021-1103-5.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.
De NHG-Werkgroep bestond uit (alfabetische volgorde): De Boer RA, Dieleman-Bij de Vaate AJM, Van den Donk M, Isfordink LM, Lambermon HMM, Oud M, Van de Pol AC, Rutten FH, Schaafstra A, Strijbis AM, Valk MJM, Wiersma Tj.

Samenvatting

In de vorige versie van de NHG-Standaard Hartfalen was het uitgangspunt dat de huisarts de diagnostiek en behandeling van hartfalen met goede instructies vrijwel geheel zelf kan uitvoeren. In de praktijk bleken veel huisartsen hun patiënten met hartfalen echter vaak te verwijzen naar de cardioloog. De herziene NHG-Standaard Hartfalen geeft de cardioloog daarom een grotere rol bij de diagnostiek en het instellen van de medicatie. We bespreken de belangrijkste vernieuwingen in de standaard.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2021

Huisarts en wetenschap 5/2021 Naar de uitgave