Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Wetenschappelijke artikelen | Uitgave 2/2014

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2014

Inclusieproblemen bij een multicenter RCT naar de (kosten)effectiviteit van kortdurende counselling voor seksuele problemen van jongeren: Survival tips

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Jacques van Lankveld, Andrea Grauvogl, Katy van den Hoek, Anja Franke, Silvia Evers
Belangrijke opmerkingen
Faculteit Psychologie en Onderwijswetenschappen, Open Universiteit, Heerlen
Faculty of Psychology and Neuroscience, Universiteit Maastricht, Maastricht
GGD Rotterdam-Rijnmond, Rotterdam
School Caphri, Department of Health Services Research, Universiteit Maastricht, CAPHRI
Jacques van Lankveld, Faculteit Psychologie en Onderwijswetenschappen, Open Universiteit, Postbus 2960, 6401 DL Heerlen, e-mail: jacques.vanlankveld@ou.nl

Samenvatting

Vertraagde aanmelding en inclusie vormen serieuze bedreigingen voor de succesvolle uitvoering van wetenschappelijk onderzoek. In dit artikel worden de problemen met werving en inclusie beschreven van een gerandomiseerde gecontroleerde studie (RCT) die een evaluatie beoogt van de werkzaamheid en kosteneffectiviteit van een kortdurende counseling interventie bij jongeren met seksuele problemen, alsmede een beschrijving van diverse interventies om deze uitvoeringsproblemen het hoofd te bieden. De invloed van de interventies op werving en inclusie worden geëvalueerd. Alhoewel het onderhavige onderzoek zich specifiek richt op jongeren met seksuele problematiek en de evaluatie van een nieuwe interventie ter voorkoming van de problematiek, zijn de bevindingen ook interessant voor onderzoek onder andere leeftijdsgroepen, en met andere onderzoeksinteressen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2014 Naar de uitgave