Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Forum | Uitgave 2/2014

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2014

Het Evaluatie Raamwerk voor de Integrale Aanpak van Overgewicht

Verslag van een expertconsultatie

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 2/2014
Auteurs:
T.M. van Koperen, C.M. Renders, E.L. Vyth, J.C. Seidell, A.J. Schuit
Belangrijke opmerkingen
Afdeling Gezondheidswetenschappen en het EMGO Instituut, Faculteit der Aard– en Levenswetenschappen, Vrije Universiteit, Amsterdam
Centrum voor Voeding, Preventie en Zorg, RIVM, Bilthoven
Marije van Koperen, Vrije Universiteit, Afdeling Gezondheidswetenschappen, De Boelelaan 1085, 1081 HV Amsterdam, tel. 020-5983718, e-mail: marije.van.koperen@vu.nl

Samenvatting

Een groeiend aantal community-brede programma’s is gericht op de preventie van overgewicht in Nederland. Deze programma’s kenmerken zich door samenhangende interventies en activiteiten voor verschillende doelgroepen (kinderen, ouders, professionals), in verschillende settings (school, wijk, zorg), waarbij belanghebbenden van verschillende niveaus (tactisch, strategisch, uitvoerend) samenwerken of inspraak hebben. 1 , 2 Steeds meer gemeenten zetten in op deze integrale aanpak, gericht op zowel het veranderen van het individuele gedrag als op verandering van de fysieke en sociale omgeving die gewenst gedrag stimuleert.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2014 Naar de uitgave