Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Cliëntenvoorlichting | Uitgave 5/2010

Psychopraktijk 5/2010

Groepsschematherapie

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2010
Auteurs:
Michiel van Vreeswijk, Jenny Broersen
Belangrijke opmerkingen
Drs. M. van Vreeswijk, klinisch psycholoog/cognitief gedragstherapeut (VGCt)/supervisor schematherapie/mededirecteur, G-kracht, Psychomedisch centrum BV; Drs. J. Broersen, GZ-psycholoog/psychotherapeut/supervisor cognitieve gedragstherapie (VGCt) supervisor schematherapie, werkzaam bij GGZ Delfland te Delft.
Groepsschematherapie wordt op verschillende manieren gegeven. Er kan sprake zijn van een kortdurende groepsschematherapie met een vast aantal zittingen. Het kan ook zijn dat er een open einde aan de groepsduur zit. In sommige instellingen worden groepen gegeven waarin je op verschillende momenten kunt instromen, terwijl bij andere groepsschematherapievormen je allemaal tegelijk start en tegelijk eindigt. De groepstherapeut bespreekt dit voorafgaand aan de start van de groep.

Samenvatting

In deze bijdrage gaan we in op groepsschematherapie. We besteden aandacht aan de vraag voor wie deze vorm van therapie geschikt is, wat het precies is, welke technieken er gebruikt worden, in welke fasen het verloopt en welke regels er worden gehanteerd. Tenslotte komen enkele valkuilen en tips aan de orde.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Psychopraktijk 5/2010 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel