Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Gesignaleerd | Uitgave 5/2010

Psychopraktijk 5/2010

Heeft telefonische beschikbaarheid buiten kantooruren zin?

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2010
Auteur:
   

Samenvatting

Een schrikbeeld voor de ene therapeut, een essentieel onderdeel van schematherapie voor de ander: de telefonische beschikbaarheid van de therapeut buiten kantooruren. Maar hoe belangrijk is het nou echt om ook na vijven klaar te staan voor de patiënt? Nadort en collega’s deden onderzoek naar deze vraag en vergeleken de effectiviteit van schemagerichte therapie voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis met en zonder telefonische beschikbaarheid buiten kantooruren. Tweeënzestig patiënten werden at random toegewezen aan schemagerichte therapie met en zonder de mogelijkheid de therapeut te bellen in zijn vrije tijd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Psychopraktijk 5/2010 Naar de uitgave