Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Redactioneel | Uitgave 5/2010

Psychopraktijk 5/2010

Redactioneel

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2010
Auteur:
Willemijn Scholten
Belangrijke opmerkingen
Drs. W. D. Scholten voerde de hoofdredactie bij dit themanummer van PsychoPraktijk en is als redacteur aan dit tijdschrift verbonden. Zij nam als psychotherapeut/supervisor VGCt deel aan een implementatieonderzoek naar schematherapie bij patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis.

Samenvatting

Ik ben heel blij om je weer te zien!’, hoorde ik mezelf afgelopen week tegen een patiënte zeggen. Dat was oprecht. Ze was al een paar keer niet gekomen en we hadden alleen via de mail contact gehad. Ik maakte me geen zorgen dat ze iets geks, destructiefs of impulsiefs zou doen. Ik wist dat ze even rust wilde, even niet hoeven voelen. In schematherapie termen: ze zat in haar beschermende modus. En dat is nu juist de modus die we in deze therapie met alle macht de kamer uit proberen te krijgen. Ik maakte me er dus vooral zorgen over dat zij thuis volop aan het ‘niet voelen’ was (lees: veel eten, veel slapen, geen sociale interacties en veel TV kijken) en het mij dus niet gelukt was om haar kwetsbare kind modi te bereiken, waardoor ik haar niet kon helpen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Psychopraktijk 5/2010 Naar de uitgave