Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Artikel | Uitgave 5/2010

Psychopraktijk 5/2010

Schematherapie in groepen voor een borderline persoonlijkheidsstoornis

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2010
Auteurs:
Guido Sijbers, Remco van der Wijngaart
Belangrijke opmerkingen
Drs. G. Sijbers is klinisch psycholoog en drs. R. van der Wijngaart psychotherapeut bij het RIAGG Maastricht.

Samenvatting

Schematherapie in groepen (STG) is een vorm van therapie die de laatste tijd veel in de belangstelling staat. Zeker bij de borderline persoonlijkheidsstoornis lijkt dit een veelbelovende aanpak. STG heeft een aantal voordelen boven individuele schematherapie (ST), maar vereist wel een aanpassing van de houding en de rol van de therapeut, van de technieken en van de omgang met de modi. In deze bijdrage gaan we hier dieper op in.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Psychopraktijk 5/2010 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel