Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Werk in uitvoering | Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014

Goed bedoeld

Behandeldoelen binen de kinder- en jeugdpsychiatrie nader bekeken

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Dr. Annemiek Harder, MSc Denise Stelling, MSc Irini Vossos, MSc Judith van der Wijk, MSc Riejanne Zikken
Belangrijke opmerkingen

over de auteur

D.C. Stelling, MSc. is orthopedagoog i.o. tot GZ -psycholoog en hoofdbehandelaar bij Accare. I. Vossos, Msc., is orthopedagoog en behandelcoördinator bij Jeugdzorg Plus instelling Wilster en DOK 3, en orthopedagogisch behandelcentrum Drievers Dale. J.R. van der Wijk, MSc., is orthopedagoog i.o. tot GZ - psycholoog en orthopedagoog bij Accare, Universitair Centrum Groningen. R. Zikken, MSc. is orthopedagoog bij hulpverleningsinstelling Molendrift. Dr. A.T. Harder, psycholoog, is universitair docent bij de Rijksuniversiteit Groningen, afdeling Orthopedagogiek. Correspondentie: a.t.harder@rug.nl.

Samenvatting

Uit onderzoek in de jeugdzorg blijkt dat doelgericht werken de kans op succesvolle behandelresultaten vergroot (Van Yperen e.a., 2006). Een hulpmiddel bij doelgericht werken is het ‘SMART’ formuleren van behandeldoelen. SMART staat voor specifiek, meetbaar, aanvaardbaar, realistisch en tijdgebonden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014 Naar de uitgave

OriginalPaper

Samen beter worden