Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Gezien en gelezen | Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014

Afscheid van autisme en ADHD

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Jan Bijstra
Belangrijke opmerkingen
Jan Bijstra, ontwikkelingspsycholoog/onderzoeker

Samenvatting

“Het lijstje van de DSM voor ADHD is een rommelig, willekeurig en ondoordacht geheel.” En: “We kunnen zonder meer van de diagnoses ADHD en autisme afscheid nemen.” Twee pittige citaten uit Afscheid van autisme en ADHD van emeritus hoogleraar Pieter Duker. Na het boekje van Laura Batstra over ADHD (Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen) wederom een publicatie die ingaat tegen het stellen van psychiatrische diagnoses bij kinderen, een trend waar de laatste jaren steeds meer waarde aan gehecht wordt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014 Naar de uitgave

Gezien en gelezen

Tim en het wonder EMDR

Als je ‘t mij vraagt

Lotteke, achttien jaar