Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Gezien en gelezen | Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014

Broers- en zussenboek voor & door brussen met een bijzondere broer of zus

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Anneke Eenhoorn
Belangrijke opmerkingen
Anneke Eenhoorn, klinisch psycholoog/psychotherapeut

Samenvatting

Anjet van Dijken had een oudere, gehandicapte broer: Jalbert. Hij was blind en verstandelijk beperkt. Toen hij zes jaar was, ging hij naar een instelling. Voor Anjet was het heel gewoon dat haar ouders en zij hem gingen bezoeken en dat ze iedere vakantie bij hem in de buurt waren. Maar ze liep wel rond met vragen over hoe andere kinderen omgingen met zo’n speciale broer of zus. Na het overlijden van haar ouders werd Anjet als beginnend student opeens de belangrijkste persoon in het leven van Jalbert. Ze kon nergens terecht met haar gedachten en gevoelens over de zorg voor een broer die ‘anders’ is. Ze ging er informatie over verzamelen en begon een Facebookpagina. Zo kwam ze in contact met andere zogenaamde ‘brusjes’ met een speciale broer of zus. Zij deelden hun ervaringen en vormden de basis voor dit unieke boek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014 Naar de uitgave

Werk in uitvoering

Goed bedoeld

OriginalPaper

Samen beter worden

Gezien en gelezen

Tim en het wonder EMDR