Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Interview | Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014

“Kenis delen, dat is mijn doel”

Stichting Nour ondersteunt kinderen met ontwikkelingsstornissen in Maroko

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Eveline Brandt
Belangrijke opmerkingen
interview met Maretha de Jonge
Donateur worden of meer weten? Zie www.stichtingnour.nl .
over de geïnterviewde Dr. Maretha de Jonge is werkzaam als orthopedagoog/GZ-psycholoog en onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Afdeling psychiatrie. Zij werkt met kinderen met ontwikkelingsstoornissen en hun ouders. Haar onderzoek richt zich vooral op autismespectrumstoornissen.

Samenvatting

Orthopedagoge Maretha de Jonge (45) heeft haar hart verpand aan Marokko. Naast haar fulltime baan aan het Utrechtse UMC brengt zij sinds twee jaar zoveel mogelijk tijd door in Ouarzazate, in het zuiden van dat land, waar haar Stichting Nour actief is. ‘Nour’ in het Marokkaans betekent ‘licht’ – en dat lijkt een toepasselijke naam. ‘Mooi en hoopgevend’ – zoals De Jonge zegt. Zelf gaat zij ook helemaal stralen als ze het heeft over haar kleine, maar succesvolle project.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014 Naar de uitgave

Gezien en gelezen

Tim en het wonder EMDR

Werk in uitvoering

Goed bedoeld