Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014

Samen beter worden

Emdr na trauma helpt kind – maar vergeet de ouders niet

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Drs. Liesbeth Mevissen, Mr. Annemiek Ross
Belangrijke opmerkingen

over de auteur

Drs. L. Mevissen en drs. A. Ross werken beiden bij Accare, Kinder- en Jeugdpsychiatrie, polikliniek Deventer. L. Mevissen als klinisch psycholoog en A. Ross als arts. Correspondentie: l.mevissen@accare.nl.

Samenvatting

Kinderen en jongeren kunnen ernstige en langdurige klachten ontwikkelen naar aanleiding van onverwerkte, schokkende gebeurtenissen. EMDR is hiervoor een bewezen effectieve behandelmethode. Maar ook de ouders kunnen klachten overhouden aan deze ervaringen van hun kind, of aan eigen schokkende ervaringen. Onderzoek heeft aangetoond dat traumatisering van ouders een belangrijke belemmerende factor is in het verwerkingsproces van hun kind. In dit artikel wordt aan de hand van theorie en twee gevalsbeschrijvingen geïllustreerd dat de effectiviteit van de behandeling van kinderen toeneemt door ook de ouder(s) een EMDR -behandeling te bieden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014 Naar de uitgave

Gezien en gelezen

Tim en het wonder EMDR

Als je ‘t mij vraagt

Lotteke, achttien jaar