Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Psychobellettrie | Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014

Een emotionele explosie in slow motion

Een psychologie van de kindertijd, door literatuur geïnspireerd

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Frits Boer

Samenvatting

Een schokkende gebeurtenis, zoals een aanrijding, voltrekt zich in een flits, maar herinneren we ons alsof de tijd op de rem trapte. Wat een fractie van een seconde was, lijkt minuten te hebben geduurd. Filmregisseurs kennen dit verschijnsel en gebruiken slow motion om een gebeuren extra emotionele kracht te geven: na de bominslag verstomt het geluid en zie je de getroffenen in wolken van stof hun trage vlucht door de ruimte maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014 Naar de uitgave

Werk in uitvoering

Goed bedoeld

OriginalPaper

Samen beter worden