Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

08-12-2017 | Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017

Dynamische consultatie van de kinder- en jeugdpsychiater in de huisartsenpraktijk

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2017
Auteurs:
Prof. dr. Wouter G. Staal, Dr. Floris A. van de Laar

Samenvatting

Een consulent kinderpsychiater in de eerste lijn wordt – in tegenstelling tot de kinderpsychiater binnen de muren van een ‘instelling’ – geconfronteerd met het volledige spectrum aan kinder- en jeugdpsychiatrische aandoeningen. In dit artikel beschrijven wij de werkwijze en onze ervaringen hiermee. Aan de hand van een viertal casus zal geïllustreerd worden hoe de consulent kinder- en jeugdpsychiater binnen de huisartsenpraktijk werkt en wat de eerste indrukken zijn van ouders en patiënten, huisartsen en de kinder- en jeugdpsychiater.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017 Naar de uitgave