Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

21-11-2017 | Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017

Ontwikkeling van persoonlijkheidsstoornissen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2017
Auteur:
Dr. H. M. Schuppert

Samenvatting

Deze bijdrage begint met een beknopte beschrijving van de normale ontwikkeling van de persoonlijkheid. Daarna worden verschillende factoren beschreven die kunnen leiden tot de ontwikkeling van een persoonlijkheidsstoornis. De classificatie van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen in de DSM wordt beschreven. Wat de behandeling en begeleiding betreft wordt vooral stilgestaan bij de borderlinepersoonlijkheidsstoornis, aangezien specifieke behandelingen voor jongeren met andere persoonlijkheidsstoornissen nagenoeg ontbreken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

ADHD

OriginalPaper

Eetstoornissen