Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

23-11-2017 | Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017

Ontwikkeling van gedragsstoornissen en psychopathie

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2017
Auteurs:
Dr. Lucres M. C. Nauta-Jansen, Prof. dr. Arne Popma

Samenvatting

Pas wanneer verscheidene afwijkende gedragingen, zoals opstandig gedrag, agressie en/of antisociaal gedrag, in ernstige mate, zeer regelmatig en langdurig optreden, spreken we van een gedragsstoornis. Gedragsstoornissen hebben een grote maatschappelijke impact, doordat ze vaak samengaan met delinquent en agressief gedrag. Dat heeft niet alleen financiële consequenties, vanwege vernielde of gestolen spullen, maar ook grote psychische gevolgen voor de slachtoffers en voor het gevoel van veiligheid in de hele maatschappij. Voor de kinderen en jongeren zelf zijn de gevolgen eveneens negatief.
In deze bijdrage worden gedragsafwijkingen in de verschillende levensfasen besproken. Diagnostiek en comorbiditeit komen aan de orde en ten slotte wordt ingegaan op de behandeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017 Naar de uitgave