Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

21-11-2017 | Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017

Het brein in ontwikkeling: naar een rationele kinderpsychiatrie

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2017
Auteurs:
Dr. Hilgo Bruining, Prof. dr. Rutger J. van der Gaag

Samenvatting

In de kinderpsychiatrie worden behalve rationele behandelingen ook niet-rationele behandelingen toegepast. In deze bijdrage wordt de vroege ontwikkeling van het brein besproken. Er wordt ingegaan op biomarkeronderzoek en verschillende vormen van beeldvormend onderzoek. Ook komt neurofysiologisch onderzoek aan de orde naast genetisch onderzoek. Daarnaast belichten we dierexperimenteel onderzoek dat kan leiden tot nieuwe wegen in de behandeling van stoornissen en symptomen in de (kinder)psychiatrie. De kinderpsychiater van de toekomst heeft de taak tot betere, veilige en meer rationele behandelingen te komen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Eetstoornissen